INFO

MUSAKÄRRYTOIMINTA KESKISELLÄ ALUEELLA

Musakärry on lapsiryhmälle suunniteltu ksylofoneja ja rytmisoittimia sisältävä soitinkokoelma. Kiertämällä taloissa musakärry mahdollistaa laadukkaiden soittimien käyttämisen kaikissa varhaiskasvatusalueemme päiväkodeissa. Musakärryjen ympärille on rakennettu monipuolinen koulutuskokonaisuus ja osaamisen jakamisen malli. Päiväkotien henkilökunta saa koulutusta sekä soittimien että muiden musiikillisten ja ilmaisullisten elementtien käyttöön päivittäisessä työssään. Laadukkaan soittimiston lisäksi Musakärryhanke tuo kentälle toiminnallista, onnistumisen elämyksiin pohjaavaa kokonaisvaltaista taidekasvatusta.

MUSAKÄRRYTOIMINNAN TAVOITTEET

Varhaiskasvatuksen taiteellisen ilmaisun tavoitteena on hyvinvoinnin lisääminen myönteistä minäkuvaa vahvistavien sekä sosiaalisia taitoja kehittävien kokemusten avulla. Taidekasvatuksen keinoin voidaan tukea lapsen oppimisvalmiuksia. Kuvin havainnollistetulla laulamisella, soittamisella, tanssimisella, sekä leikillisellä kaikkia taiteenlajeja yhdistävällä taideintegraatiolla on merkittävä vaikutus lapsen kokonaiskehitykseen harjaannuttaen kielellisiä ja vuorovaikutuksellisia ajattelun ja oppimisen taitoja sekä motorista, monilukutaidon, osallistumisen ja vaikuttamisen osaamista. Taide ja musiikki kuuluvat kaikille ja sen voi yhdistää laaja-alaisesti päiväkotien kaikkeen toimintaan.
Musakärryhankkeen on suunnitellut musakärrytyöryhmä, johon kuuluu joukko varhaiskasvatuksen ja musiikkikasvatuksen ammattilaisia.

Keskisen alueen musakärrytyöryhmä ja yhteistyökumppanit:


Koordinaatio ja koulutus Inkeri Karhos, Annika Kukkonen, Päivi Nikkilä, Hannele Roponen
Kouluttajat Anna Nummiranta, Liisa Woitsch
Asiantuntijakonsultit Elisa Seppänen, Soili Perkiö